Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Παναθηναϊκός - Λάτσιο 0-0

Ένας πολύ καλύτερος Παναθηναϊκός σε άμυνα και επίθεση σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά του ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Λάτσιο στην επιστροφή των πράσινων στην Λεωφόρο παρουσία 14.000 και πλέον φίλων τους. Καλή παρουσία από τους παίκτες του Τριφυλλιού με τους νεοαποκτηθέντες άσους να δείχνουν καλά στοιχεία.

Αρκετές ελπίδες ενόψει της φετινής σεζόν άφησε η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Λάτσιο παρά το ισόπαλο 0-0 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι πράσινοι σε ένα κατάμεστο γήπεδο που έδειξε ότι ο κόσμος του Τριφυλλιού θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας ήρθαν ισόπαλοι με τους Ιταλούς αλλά παρουσίασαν κόντρα σε μια καλύτερή και πιο έτοιμη ομάδα ένα καλύτερο πρόσωπο.

Με τους νεοαποκτηθέντες Σίλντενφελντ, Αμπεΐντ και Καρέλη να βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα αλλά και τον Μπεργκ να κάνει το ντεμπούτο του έδειξαν πολύ καλύτερη εικόνα από ότι μια εβδομάδα νωρίτερα στο φιλικό με την Βαλενσιέν.

Και είναι δεδομένο ότι όσο προσαρμόζονται οι νέοι παίκτες τόσο θα γίνεται καλύτερος ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί στην άμυνα και με καλύτερες επιλογές στην επίθεση προσπάθησαν να απειλήσουν και τα κατάφεραν αρκετά φορές ενώ στάθηκαν άτυχοι στο δοκάρι του Ντίνα που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Τριφυλλιού.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε και τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα αυτής της εβδομάδας, Καρέλη, Αμπεΐντ και Σίλντενφέλντ ενώ σε σχέση με την δοκιμή που έκανε το Σάββατο άφησε τον Μπεργκ στον πάγκο και ξεκίνησε τον Ντίνα.

Έτσι η ενδεκάδα και η παράταξη του Τριφυλλιού είχε ως εξής με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, στην τετράδα της άμυνας είναι οι Μαρινάκης, Σίλντενφέλντ, Κουτρουμπής και Νάνο. Μπροστά τους έπαιζε ο Μέντες ο οποίος είχε δεξιά του το Ζέκα και αριστερά τον Αμπέιντ. Στην επίθεση ο Μπαϊράμι έπαιζε στο δεξί άκρο, ο Καρέλης αριστερά και ο Ντίνας στην κορυφή.

Πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο φιλικό με την Λάτσιο και μόλις στο 6' είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα πέρασε και τον Μαρκέτι γύρισε προς τον Καρέλη αλλά αυτός δεν μπόρεσε να κάνει το βολ πλανέ.

Οι πράσινοι απείλησαν και στο 10' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Σίλντενφελντ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, αυτή έφτασε στον Κουτρουμπή που σούταρε πάνω στα σώματα.

Τρία λεπτά αργότερα νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαρινάκη να κάνει την κούρσα, να δίνει στον Αμπεΐντ ο οποίος αντί να δώσει ακόμα πιο δίπλα στον Καρέλη σούταρε με τον Μαρκέτι να πιάνει την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή σε αυτά τα πρώτα είκοσι λεπτά την ίδια ώρα που η Λάτσιο δεν είχε απειλήσει τους πράσινους.

Πρώτη ευκαιρία για τους Ιταλούς

Η Λάτσιο απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Καπίνο στο 23' όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Φλοκάρι πήρε την κεφαλιά πάνω με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Καπίνο.

Δεύτερη καλή στιγμή για τους Ιταλούς στο 32' με τον Φλοκάρι να βρίσκεται σε θέση για γκολ στο ύψος του πέναλτι και τον Κουτρουμπή να κάνει το τάκλιν απομακρύνοντας την μπάλα την τελευταία στιγμή. 

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 36' όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάνο ο Μαρκέτι μπλόκαρε. 

Η πιο καλή στιγμή του πρώτου μέρος άνηκε στους Ιταλούς όταν στον 37' ύστερα από ωραίο γύρισμα από τα δεξιά ο Λούλιτς μέσα στην περιοχή σούταρε απευθείας με υον Καπίνο να μπλοκάρει με τα πόδια και με δεύτερη προσπάθεια να κάνει δική του την μπάλα.

Μια και μια αλλαγή

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου πέρασε στο παιχνίδι τον Τριανταφυλλόπουλο αντί του Κουτρουμπή ενώ προχώρησε και σε μια εσωτερική αλλαγή με τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης και τον Ντίνα στα αριστερά.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους άνηκε στην Λάτσιο όταν στο 48' ο Λούλιτς πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ με τον Νάνο να διώχνει στην γραμμή. 

Μέσα και ο Μπεργκ

Στο 57' ο Γιάννης Αναστασίου έκανε και την δεύτερη κίνηση του καθώς έριξε στο παιχνίδι τον Μάρκους Μπεργκ στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα με τον Σουηδό να παίρνει την θέση του Καρέλη και να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 63' ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση το εκτέλεσε ο Μπαϊράμι αλλά με την μπάλα να περνάει πολύ πάνω από την εστία του Μαρκέτι.

Η Λάτσιο απείλησε τον Παναθηναϊκό στο 68' όταν μετά από σουτ του Φλοκάρι η μπάλα πέρασε έξω.

Η καλύτερη στιγμή για το Τριφύλλι στο δεύτερο ήρθε στο 75' όταν σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση ο Μπεργκ στον χώρο του κέντρου έδωσε πίσω την μπάλα στον Μέντες αυτός με την μια βρήκε τον Ζέκα που έφυγε στον κενό χώρο. Ο Πορτογάλος γύρισε στον Ντίνα από την άλλη πλευρά που μπήκε στην περιοχή γύρισε προς τον Μπερκ στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά τον πρόλαβε η άμυνα της Λάτσιο.

Δοκάρι με τον Ντίνα

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος στο 81' όταν ο Μπεργκ με ωραία προσπάθεια και πείσμα κέρδισε και κράτησε την μπάλα, την γύρισε στον Ντίνα ο οποίος από τα αριστερά επιχείρησε μια σέντρα σουτ με τον Μπιζάρι να βρίσκει την μπάλα και εν συνεχεία να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι πράσινοι απείλησαν και στο 86' όταν ο Ζέκα έξω από την περιοχή έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε με την μια αλλά ο Μπιζάρι έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Παναθηναϊκός: Καπίνο (70' Κοτσόλης), Μαρινάκης (80' Σπυρόπουλος), Σίλντενφελντ (80' Ρισβάνης), Κουτρουμπής (46' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μέντες (78' Λαγός), Ζέκα, Αμπεΐντ (70' Δώνης), Καρέλης (57' Μπεργκ), Μπαϊράμι, Ντίνας (80' Μουζακίτης).

Λάτσιο: Μαρκέτι (68' Μπιζάρι), Γκονσάλβες, Μπίγλια, Έντερσον, Λούλιτς, Μπιάβα, Λεντέσμα (55' Γκονζάλες), Ράντου, Κόμκο (68' Καβάντα), Καντρέβα (46' Ερνάνες), Φλοκάρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου