Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κόλκα:"Μηχανή του γκολ ο Μπεργκ"

Ο Γιόνας Κόλκα μίλησε για την παρουσία του Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, τον Μάρκους Μπεργκ και τη νέα προσπάθεια των πρασίνων.
"Γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Φροντίζω να ενημερώνομαι. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει καλό όνομα στην Ολλανδία. Είναι γνωστός, παρότι εγώ δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά. Έχω ακούσει καλά λόγια όμως. Κάθε νέα προσπάθεια θέλει χρόνο για να πετύχει.

Σίγουρα μπορεί να πετύχει πολλά στην Ελλάδα παίζοντας επιθετικά, αλλά ίσως τα αποτελέσματα στην αρχή να μην είναι καλά όταν υπάρχουν τόσες μεγάλες αλλαγές. Θα χρειαστεί υπομονή από όλους. Αν του δώσουν την ευκαιρία, τότε μπορεί να πετύχει πολλά παίζοντας με αυτό το στυλ παιχνιδιού", είπε αρχικά ο Κόλκα στην "ΠΡΑΣΙΝΗ".

Για τους Μάρκους Μπεργκ, Μέντες Ντα Σίλβα και Εμίρ Μπαϊράμι, τόνισε:"Τους γνωρίζω όλους, αλλά πιο πολύ θα σταθώ στον Μπεργκ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο όνομα και στην Ολλανδία ήταν μια... μηχανή του γκολ. Ειδικά στην Γκρόνιγκεν, γιατί στην Αϊντχόφεν πέτυχε κάποια γκολ, αλλά όχι αυτά που θα ήθελε η ομάδα. Ο επιθετικός πρέπει να σκοράρει.

Και ο Μπεργκ είναι παίκτης που μπορεί να το κάνει με κάθε τρόπο. Μου αρέσει πολύ το στιλ παιχνιδιού του. Αν η ομάδα δουλέψει για αυτόν τότε θα βάλει πολλά γκολ. Νομίζω ότι είναι ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Είναι λογικό πάντως να έχει στραφεί σε τέτοιους παίκτες ο Αναστασίου, αφού ξέρουν το ολλανδικό στυλ και θα τον βοηθήσουν".

Για την προώθηση παιδιών από τις ακαδημίες (είναι στις ακαδημίες της Αϊντχόφεν), δήλωσε:"Είναι το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Κάθε ομάδα πρέπει να επενδύει στις ακαδημίες της και να βγάζει παίκτες. Στην Ελλάδα έχετε πολλούς καλούς νέους ποδοσφαιριστές με δυνατότητες. Τελείωσαν οι εποχές που κάποιος άνθρωπος θα βάζει χρήματα με το τσουβάλι.
Για να επιβιώσεις πρέπει να κάνεις δική σου παραγωγή παικτών. Εκτός από προπονητής έχω και μια εταιρεία με μερικούς συναδέλφους μου, που ειδικεύομαι στην οργάνωση και την ανάπτυξη των ακαδημιών. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερος σε αυτόν τον τομέα".

Επιμέλεια: Μάριος Πέταϊ 
2013/07/19 13:05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου